Ingredienser & cirkularitet

Baseret på planter der kan fornyes

Nordiske ingredienser

Hos Dragör Circular Skincare anvender vi olie fra hyben, havtorn, hamp og raps. De er valgt, fordi de supplerer hinanden mht. vigtige fedtsyrer, antioxidanter og andre næringsstoffer.

Men også fordi de kommer fra robuste, fornybare planter, der enten vokser i naturen eller dyrkes bæredygtigt. Udover at prioritere cirkulære ingredienser vælger vi nordiske olier og andre ingredienser, som er dyrket i Europa for at begrænse transportafstandene, så CO2-udledningen reduceres.

Og hvorfor gå over åen efter vand, når olier fra vores breddegrader har den perfekte fedtsyresammensætning og er spækket med antioxidanter og andre næringsstoffer.

Det samme gør sig gældende for vores ekstrakter af blandt andet multebær og kamilleblomst som også er gode nordiske ingredienser.

Multebærrene er et godt eksempel – bærrene er dyrket i det høje nord, hvor der er meget lys og sol. Det resulterer i et højt indhold af næringsstoffer. Samtidig betyder de til tider barske vejrforhold, at planten udvikler en modstandskraft, som sikrer dens overlevelse. Modstandskraften består mere konkret af et øget indhold af antioxidanter, polyphenoler og andre mikro-næringsstoffer.

To kvinder drikker kaffe paa en altan, dragor skincare

Når det er muligt, vælger vi alternativer til ingredienser lavet af f.eks. palmekerneolie og palmeolie, der ofte findes i hudplejeprodukter. Dette gør vi ikke på grund af at der er noget galt med palmebaseret ingredienser, så længe de er forsvarligt dyrket. Men i forhold til rapsolie går de imod vores vision om at reducere transport.

Udover at der er lang transport involveret, så er den stigende efterspørgsel på palme-produkter problematisk, fordi den resulterer i, at stadigt større arealer af den oprindelige jungle i bl.a. Indonesien omlægges til palmeolie-plantager. Det har store negative følger for biodiversiteten og det lokale dyreliv.

Derfor er det oplagt at bruge nordiske ingredienser som et alternative, til palmeprodukterne, der stadig kan være med til at give et ordentligt produkt. Vi har f.eks. valgt økologisk glycerin, der ikke er baseret på palmeolie, og andre substitutter såsom hamp-og rapsolie der dyrkes på vores breddegrader.

Klik nedenfor, hvis du vil se et fuldt overblik over vores ingredienser.

To kvinder drikker kaffe paa en altan, dragor skincare
Kvinde sidder i naturlig skov med hoeretelefoner på hovedet og telefon i haanden
Kvinde sidder i naturlig skov med hoeretelefoner på hovedet og telefon i haanden