Emballage & cirkularitet

Fra fiskenet til flasker

Emballage 

Dragör Skincare anvender cirkulær emballage af genanvendt fiskenet og sigter efter, at emballagen fra vores produkter med tiden kommer retur i egen cyklus og genanvendes eller genbruges. Indtil da skal flasker og låg tilbage i den store cyklus ved, at brugerne sorterer det som plastaffald.

Vi har valgt etiketter af samme materiale som flasker og låg, så hele emballagen sorteres sammen efter en let rengøring med vand.

Vi har truffet et valg ud fra cirkulære principper og anvender 100% genanvendt fiskenet til vores flasker og 100% genbrugsplast til låg.

Vælg cirkularitet

Det giver rigtig god mening, at fiskenet ikke ender som forurening i havene. Og at det ligesom plast fra vores husholdninger sorteres tilbage i cyklus og på den måde kan genanvendes igen og igen.

Vi ønsker at udvikle et system, hvor vi kan få Dragör Circular Skincare emballagen tilbage i vores egen cirkel for på den måde at have endnu bedre styr på, at materialet bliver brugt igen og igen.

Officielle pantsystemer for nogle typer emballage er velkendt, men omfatter ikke emballage fra hudplejeprodukter. Vi vil lade os inspirere og finde en løsning, der giver mening og i sidste ende øger produkternes bæredygtighed.

I 2018 estimerede FN, at 13 millioner ton plastik årligt ender i havene. Derudaf vurderer Greenpeace, at over 10 % kommer fra spøgelses-fiskenet. Undersøgelser har yderligere vist, at op mod 70 % af mikroplast i havene kommer fra fiskegrej generelt.

Derfor har Dragör Skincare valgt at være med til at skabe værdi ved at genbruge fiskenet.

Vi har også valgt ikke at over-emballere vores produkter. Derfor ser Dragör Circular Skincares 50 ml flaske måske mindre ud end andre 50 ml cremer – det tror vi på, at brugerne også ser som en værdi.

Flaskernes flotte grønne farve er fiskenettenes oprindelige farve, der slår igennem på vores cirkulær emballage af genanvendt fiskenet.

Fiskenettene er indsamlet, renset og forarbejdet til genbrugsplast af vores samarbejdspartner, PLASTIX i Lemvig. Læs mere under om os

Vi vælger genbrugspapir og -pap, hvor det giver mening. Det er ikke altid muligt, at opnå den nødvendige styrke i materialet ved brug af genbrugspapir og pap.

Vi anvender FSC-certificeret pap og papir – det gør de fleste af vores leverandører også. Vi arbejder for at få alle med, men der er nogen gange et stort lager, der skal bruge først.

FSC-mærket er verdens hurtigst voksende mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. Ved brug af FSC-mærket støtter vi bæredygtig skovdrift, men FSC handler om meget mere end træer. FSC tager også hensyn til, at verdens skove er livsgrundlag for mennesker og lokalsamfund, dyre- og planteliv.

Emballagens cirkulære proces

miljoe-pakning-badge-150x150-1