Emballage & cirkularitet

Fra fiskenet til flaske

Cirkulær emballage 

Dragör Circular Skincare anvender cirkulær emballage af genanvendt fiskenet og sigter efter, at emballagen fra vores produkter med tiden kommer retur i egen cyklus og genanvendes eller genbruges. Indtil da skal flasker og låg tilbage i den store cyklus ved, at brugerne sorterer det som plastaffald.

Vi har etiketter af samme materiale som flaske og låg, så hele emballagen kan sorteres samlet efter let rengøring med vand.

Vi har truffet et valg ud fra cirkulære principper og anvender 100% genanvendt fiskenet til vores flasker og 100% genbrugsplast til låg – på den måde gør vi vores produkter mere miljøvenlig

Tre eksempler på emballage for produkter fra Dragör Cirkular Skincare står på et brugt fiskenet ude ved havet

Vi vælger cirkularitet

Fiskenet bør ikke ende som forurening. Ligesom plast fra vores husholdning bør det sorteres tilbage i cyklus, så det kan bruges igen og igen. Det giver mening for os.

Vi fra Dragör Circular Skincare ønsker at udvikle et system, hvor vi kan få emballage tilbage i egen cirkel, og på den måde sikre at materialet bliver brugt igen og igen – Det er hvad vi kalder for “Cirkulær metode”.

Officielle pantsystemer for nogle typer emballage er velkendt, men omfatter ikke emballage fra hudplejeprodukter, selv om det vil gøre dem mere miljøvenlig. Vi vil lade os inspirere og finde en løsning, der giver mening og i sidste ende øger produkternes bæredygtighed.

I 2018 estimerede FN at 13 millioner tons affald endte ude i havet om året. Derudaf vurderede Greenpeace at over 10% kom fra såkaldte “Spøgelses-fiskenet”, og op imod 70% af microplast i havene kom fra fiskegrej generelt.

Derfor har Dragör Circular Skincare valgt at være med til at skabe værdi ved at genbruge fiskenet.

Vi har også valgt ikke at over-emballere vores produkter. Derfor ser Dragör Circular Skincares 50 ml flaske måske mindre ud end andre 50 ml cremer – det tror vi på, at brugerne også ser som en værdi.

Flaskernes flotte grønne farve er fiskenettenes oprindelige farve, der slår igennem på vores cirkulær emballage af genanvendt fiskenet.

Fiskenettene er indsamlet, renset og forarbejdet til genbrugsplast af vores partner “PLASTIX” i Lemvig. Læs mere om det her

Cirkulaert kredsloeb med Dragoer Circular Skincare i midten

Emballagens cirkulære proces

FSC-mærket og bæredygtig emballage

Vi vælger genbrugspapir og -pap, hvor det giver mening. Det er ikke altid muligt at opnå den nødvendige styrke i materialet ved brug af genbrugspapir og pap.

Vi anvender FSC-certificeret pap og papir – det gør de fleste af vores leverandører også. Vi arbejder på at få alle med, men nogle gange er der et stort lager der skal bruges, inden der skiftes til en mere miljøvenlig løsning

FCS- mærket er verdens hurtigst voksende mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. Ved brug af dette FSC-mærke støtter vi op om bæredygtig skovdrift, men FSC handler om mere end bare træer.

FSC tager også hensyn til, at verdens skove er livsgrundlag for mennesker og lokalsamfund, dyre- og planteliv.

Det er derfor naturligt for os at anvende FSC-mærket for papir og træ, når man arbejder cirkulært og med et mål om at nedsætte klima-aftrykket i alle led af værdikæden.

Tre eksempler på emballage for produkter fra Dragör Cirkular Skincare står på et brugt fiskenet ude ved havet
Cirkulaert kredsloeb med Dragoer Circular Skincare i midten

Emballagens cirkulære proces

miljoe-pakning-badge-150x150-1
miljoe-pakning-badge-150x150-1